beats by dre cheap

Reciklaža

Reciklaža je moj izbor. Osjećam se predivno shvatajući da se ovakvom kreativnošću oslobađam robovanja materijalnom. Pravim stvari koje su mi potrebne, zatim ih reciklažom prilagodim potrebnijem. Današnji svijet je potrošački, a resursa je sve manje, ne samo za ljude, već za komletan opstanak planete. Lahko je kupiti novo i napraviti od toga svoju kreaciju, i dalje smo potrošači. U Japan se šalje garderoba koja se reciklira i od nje se ponovno, s dodatkom neke plastike, izrađuju materijali. I svi šalju u Japan na reciklažu, da bi modni dizajneri od tih materijala pravili nove modne trendove i reklamama nas prisiljavali na kupovinu da bismo bili "in". Ne želim biti konzument modnih trendova, želim biti "ja". Meni nije potrebna japanska fabrika za reciklažu, to znam i sama uraditi.

Crvene kožne pantalone kupljene u sh prodavnici za 5 km, koža predivna, mehka i odlične boje. Uloženi novac i moje kreativno vrijeme omogućili su mi ovu novu torbu, kad dosadi mijenjam, kombinujem i napravim drugu. Za mene je to izazov i pravi izbor. Dječije grickalice - mamipare, upakirane su u zanimljive kutije koje se s malo recikliranog papira mogu pretvoriti u zanimljive kutije za razne sitnice kojima uvijek treba mjesto. Bez poklopca, ova kutija može poslužiti i kao vaza jer je unutrašnjost aluminijska.


Za sve one koji negiraju nužnost recikliranja poklanjam ovaj film nastao prije 20 godina "Djevojčica koja je ušutjela svijet na 6 minuta" i nažalost ništa se od tada nije promijenilo.


http://www.youtube.com/watch?v=T96W9H9Gz0c

Oplaneti se - recikliraj
http://ekokreativnost.blogger.ba
14/01/2012 12:34