beats by dre cheap

Knjiga uspomena "Boje mojih sjećanja"

Krenuo me rad s papirom te napravih knjigu sjećanja. Pošto meni ne treba ni za kakav poklon namijenih je  za prodaju.
Šta je ustvari "Knjiga sjećanja"?
Za mene je to fantastičan poklon dragoj osobi.
Da bi se popunila knjiga sjećanja, potrebne su fotografije osobe kojoj je namijenjena i neka tema po kojoj će se popunjavati.
Koliko god bio zahtjevan projekt pravljenja okvira knjige sjećanja, pravi posao nastupa popunjavanjem s fotografijama. Taj rad zahtijeva maštovitost, strpljenje i kreativnost. Nije dovoljno samo polijepiti slike, potrebno je ispričati priču o osobi kojoj je namijenjena, prenijeti emocije koje gajimo prema njoj kako bi joj ovaj mini-album bio izvor radosti i podsjetnik na zaboravljenje momente u životu, a koji imaju svoju ljepotu i važnost.
To je izuzetno važan i zahtjevan dio izrade poklona.
kad sam pravila knjigu sjećanja svojoj "ribici", okvirni izgled bio je gotov do rođendana. Međutim, konačno dovršenje albuma bilo je nakon 3 mjeseca jer nisam imala ideju šta odabrati, kako riješiti poruku, na koji način ostaviti uspomenu za cijeli život koliko mi je važan i šta njegovo postojanje meni znači. Tek u maju mjesecu povezala sam sve što sam željela predati mojoj punoljetnoj ribici u jednu temu "Aladinova čarobna svjetiljka - i bio je pravi bum, uspomena za cijeli život.
Zaboravimo u ovom vrtlogu života koliko smo sretni, koliko smo voljeni, koliko smo važni. Izradom knjige sjećanja, sve to otimamo zaboravu i osjećamo se posebno: i osoba koja popunjava stranice i osoba koja prima gotov album.

Tema moje izrade ovog albuma bila je "Boje mojih sjećanja". To je tema za objedinjavanje 4 kartonska dijela. tema albuma treba biti nešto sasvim lično.
Ovaj album može pratiti život osobe kojoj se popunjava od rođenja do zrelih godina. A može biti namijenjen i mladoj mami čiji je svijet uljepšala njena beba. Također može tematski pratiti i dugogodišnje prijateljstvo.
Bilo bi lijepo poklanjati emotivno vrijedne poklone, ne samo materijalo markirane kupovne stvari.

ps. slika treće i 4. stranice je ustvari druga stranica kad se otvori list papira s dvorcem, pogrešno obilježih, a da bih ispravila morala bih izbrisati sliku i tako poremetiti redoslijed. Ukupno je 8. stranica, sa naslovnom i zadnjom stranom.

Oplaneti se - recikliraj
http://ekokreativnost.blogger.ba
20/10/2011 20:33