Oplaneti se - recikliraj 2015/08/02

Oplaneti se - recikliraj

Divim se kreativnim ljudima, i sama sam takva. Posebno cijenim pametne i hrabre koji ne žele nepotrebno koristiti resurse, već recikliraju. Podučavam i nove naraštaje mudro ih upućujući da kroz igru mašte, reciklirajući, stvaraju čaroliju!

02.08.2015.

Još jedna 'papirna' slika

Nisam umjetnica u stručnom značenju te riječi. Ne poznajem tehnike, osobenosti boje, finese slikarskih tehnika. Znam osnovno o bojama, nisam daltonista i volim reciklirati, baš volim. Uz to uživam u svojim radovima i nalazim ljepotu u ovakvim slobodno izrađenim predmetima. Moji radovi su najskupocjeniji, najkvalitetniji...meni posebni. Ne prodajem, osim što nekad poklonim nešto. Jedino što od svojih radova prodajem to su pernice, a i one po 5 km čisto da natjeram one koji ih žele kupiti, da ih natjeram da i kroz novac cijene taj rad. Tih 2,5 eura, ni pola cijene kutije cigareta u Europi, a skoro i ovdje izazove negodovanje kao skupo je. Zato radim samo za svoju dušu i sretna sam kad dobijem inspiraciju. Moji materijali su platno i papir. Papir je izuzetno podatan i zahvalan materijal za reciklažu, što zamisliš od njeg možeš napraviti, samo se tehnike motanja papira mijenjaju prema zamisli. Ovaj put sam se natjerala na minimalan trud motanja papira i uradila drugu sliku. Uhodavam se, 10-ta će biti najbolja - samo ne znam gdje ću ih okačiti, a za poklona teško da su prihvatljive jer većini, čim pomeneš recikliranje, 'gadi im se'. A ne gadi im se što potrošačkim mentalitetom uništismo Planet.Kako nisam umjetnica, tako nemam ni osjećaj za fotografiju. Pošto ne slikam za prodaju, ni ne trudim se previše. Imam problem sa dobrom svjetlošću, pa ponekad iznesem na južnu stranu dvorišta i slikam. Bit ovih slika je da i sami vidite jednostavnost izrade. Za 'premaz' koristim obični sprej boje zlata jer bih pogriješila sigurno u biranju boja da prebojim. Mogla bih preći samo bezbojmim lakom i ostaviti papir koji se koristio. Međutim, meni se sviđa sprej iz jednog jedinog razloga: vremenom dopusti papiru da pokaže svoju teksturu i nijansu ali s tragom patine, onog nekakvog starinskog traga koji se u dekupažu s mukom postiže. Na prvoj slici već se boja počela pojavljivati, ali će svoj pravi trag dati tek za par mjeseci. Fotografije u galeriji prve i druge slike. Možda bi bilo dobro da prije napravim nacrt slaganja papira i po tom radim, ali ne, nisam to ja. Moj rad je 'odokativan' i prema raspoloženju. Usudite se napraviti svoju sliku, sigurna sam da će biti kvalitetnija od moje jer mi se čini da sam poprilično brzopleta i površna, a svi drugi staloženiji, temeljitiji i bolji planeri.

Prva zidna slika druga zidna slika prva slika  nagovještaj boja prva slika papir bez spreja svježe nasprejano svježe nasprejano a obećava različite tonove
Oplaneti se - recikliraj
<< 08/2015 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Kreativnost je dio mene - reciklaza izazov

Follow Dzan's board My handiwork (Moji ručni radovi) on Pinterest. Follow Dzan's board minijature on Pinterest.
Zanimljivi raznovrsni sadrzaji


Tutorial

Kreativne stranice

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
468317

Powered by Blogger.ba