Oplaneti se - recikliraj 2015/03/15

Oplaneti se - recikliraj

Divim se kreativnim ljudima, i sama sam takva. Posebno cijenim pametne i hrabre koji ne žele nepotrebno koristiti resurse, već recikliraju. Podučavam i nove naraštaje mudro ih upućujući da kroz igru mašte, reciklirajući, stvaraju čaroliju!

15.03.2015.

Kreativci volonteri

Kako sam zamislila i kako realiziram nastavu kreativnog stvaranja u školi: Sekcija “Eko-kreativci” ima za cilj njegovanje svijesti učenika o važnosti recikliranja u svakodnevnom životu razvijajući kreativne sposobnosti pojedinca. Naš slogan je “recikliraj – profitiraj”. Čuvanje okoliša, iskorištavanje postojećih resursa, ukazivanje na pogubnost potrošačkog društva objedinjavamo u kreativnom djelovanju izrađujući maštovite i originalne proizvode. Igrajući se s dostupnim materijalima postajemo bolji, humaniji cijeneći druge i drugačije, ali i sebe u svoj našoj posebnosti. Značaj:podsticanje kreativnosti; učenje kako se sve staro ne treba odbacivati, već pronaći novu korisnu namjenu; stvaranje i ekološko djelovanje; doprinos očuvanju životne sredine. Na časovima se: druže, uzajamno pomažu, ne vrijeđaju, uvažavaju različita mišljenja i kreativne ideje. Misija: U kreativnom neredu pronaći ljepotu mašte, stvarnosti, izbora. Vizija: Što napravimo - prodamo da bismo humanitarno djelovali. U da čim ih budućnosti kreativni rad može biti njihov biznis, mogućnosti recikliranja su neograničene. Ko ima viziju i želju da radi, ne može biti nezaposlen. Sve ostalo su izgovori.

15.03.2015.

Kreativnost mi je poput zraka

Kad ne mogu disati, ostavim sve i "radim". Tad moj rad prelazi u igru mašte i strpljenja. Ovaj put sam se poigrala komadićima trakica. Ljepilo za metal/plastiku i klipsne... Rezultat, osvježenje u "bojama svjetlosti". Inspiracija je oko nas, a moje je da potaknem svoje male kreativce i da se divim njihovim ostvarenjima. Pripremamo izložbu povodom proljeća koje već miriše bojama radosti. Ovaj put smo se usmjerili na nakit - i napravljeno je svega. I da, rad ove kreativne sekcije prepoznat je kao uspješan primjer prakse volontiranja.

naušnice od trakica
naušnice od trakica
Oplaneti se - recikliraj
<< 03/2015 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Kreativnost je dio mene - reciklaza izazov

Follow Dzan's board My handiwork (Moji ručni radovi) on Pinterest. Follow Dzan's board minijature on Pinterest.
Zanimljivi raznovrsni sadrzaji


Tutorial

Kreativne stranice

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
467291

Powered by Blogger.ba