Oplaneti se - recikliraj 2011/05

Oplaneti se - recikliraj

Divim se kreativnim ljudima, i sama sam takva. Posebno cijenim pametne i hrabre koji ne žele nepotrebno koristiti resurse, već recikliraju. Podučavam i nove naraštaje mudro ih upućujući da kroz igru mašte, reciklirajući, stvaraju čaroliju!

26.05.2011.

"chenille" futrola za mobitel

Odavno nisam sašila spremnik za mobitel a to je tako interesantno. Isprobavajući tehniku rasijecanja platna, uzorak sam pretvorila u ovu simpatičnu futrolu obogaćenu cvijetom.
Interesantna tehnika.Zanimljive su i tašne poput ove: http://www.quiltlove.com.au/content/images/IMG_0709.JPG  

22.05.2011.

Minijatura "Ljetnja šetnja"

Volim velike tašne, a opet nikad ništa naći u njima. Volim  platnene tašne, posebno ljeti jer sama pomisao na kožnu tašnu u onim sparnim danima, stvara mi srklet.
Danas sam završila tašnu upravo za sparno ljetno vrijeme i za noćne ljetnje šetnje.
Za mene je ova tašna minijatura iako je normalne veličine: sredina = oko 35 cm, dubina oko 25cm. Dužina kaiša 60 cm. Dakle, dovoljno prostora za sve ženske potebe.

I ova tašna je nastala reciklažom nove bluzice kimono rukava,  ne gužva se, i pamučne košulje cvijetnog uzorka. Sviđa mi se kombinacija boja.
Napravila sam svoj šnit, prvi put, onako proizvoljno. Sašila sam je po uzoru na slične tašne patchwork tehnike koje godinama gledam po netu. Nije kopirana, samo je slične izrade, dakle unikat.
Dugmadi i cvjet napravljeni presvlačenjem dugmadi istim materijalom.

Imam dovoljno tašni koje koristim za lične potrebe, tako da je i ova napravljena za prodaju. Odlučila sam i dalje šiti i slagati pa ako kad bude prilike možda nešto i prodam. Više sam kreativac nego trgovac, a raditi moram jer moj hobi je sastavni dio mog bića.

unutrašnjost
21.05.2011.

Danas smo se družili

Danas smo se družili s prijateljima iz istarskih škola. Dvije sarajevske i dvije škole iz Poreča tradicionalno razmjenjuju iskustva i uzajamno se posjećuju.
Moji kreativaci  su  razmjenjivali saznanja. Pokazali su kako napraviti recikliranu tašnu bez šivenja. Napravljene su 4 tašne prijateljstva koje su "uljepšane" potpisima djece i na kraju podijeljene za sjećanje predstavnicima škola. Bilo je lijepo družiti se...

14.05.2011.

Tašna "vodeni svijet"

Krenulo me. Kad imam previše obaveza, kreativnost se javi kao spasenje. Smiruje me i lakše podnosim sve teškoće. 
Danas sam napunila "baterije" kreirajući ovu tašnu. Dok sam nizala detalje, sjetih se filma "Vodeni svijet" i tako tašna dobi i ime.
Nastala je reciklažom plišanih pantalona tamno plave boje i pamučnog sivog prugastog materijala. Na ovoj tašni nisam ništa radila ručno. Danas sam imala "živaca" sjesti za mašinu, i za divno čudo nije me "zezala".

12.05.2011.

tašna-lahor

Za vruće ljetne dane lagana tašna, reciklaža u mom stilu.
I ova tašna je namijenjena za prodaju.

lahor-tasna unutrašnji dio
11.05.2011.

"labud-tašna"

Nova tašna u najdražem crazy-patchwork izdanju. Potpuno je urađena reciklažom prirodnih materijala (farmerica, pamučna majica i čipka). Jedini sintetički dijelovi su cvjetovi napravljeni tehnikom "paljenja" od komada zavjesa. Dijelovi su ukrašeni ciklama pamučnim koncem.

09.05.2011.

za olovke

Reciklaža
- metalne konzerve, salvete, glina, kanap i drvofix bili su nam potrebni za ove simpatične "čuvare olovaka".
Ideja je nastala spontano, rješenja su se nametala u toku rada i razveselio me krajnji rezultat.Oplaneti se - recikliraj
<< 05/2011 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Kreativnost je dio mene - reciklaza izazov

Follow Dzan's board My handiwork (Moji ručni radovi) on Pinterest. Follow Dzan's board minijature on Pinterest.
Zanimljivi raznovrsni sadrzaji


Tutorial

Kreativne stranice

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
453450

Powered by Blogger.ba