Oplaneti se - recikliraj 2011/04

Oplaneti se - recikliraj

Divim se kreativnim ljudima, i sama sam takva. Posebno cijenim pametne i hrabre koji ne žele nepotrebno koristiti resurse, već recikliraju. Podučavam i nove naraštaje mudro ih upućujući da kroz igru mašte, reciklirajući, stvaraju čaroliju!

25.04.2011.

Dan planete Zemlje

Moja tašna nastala preko vikenda kao doprinos obilježavanju Dana planete Zemlje.

Kompletna je ručno sašivena od recikliranog materijala. Jedan cvijet kao ukras i opomena nestanka biljnog svijeta. Unutrašnjost - cvijetni dezen kao skrivena nada da imamo šanse sačuvati ljepotu šarenila oko nas. Da li smo dovoljno spremni za promjenu svijesti?

Kaiš, rađen makrame tehnikom, odavno stoji i čeka svoju namjenu. Poslužio je kao rješenje za ovu tašnu.

Varijanta 2. izmjena sl.3., zbog svjetla sijalice boja izmjenjena. Sad mi se čini dovršena.

16.04.2011.

Papuče

Link za pdf - šnit papuča: http://www.box.net/shared/3zq92xtd1b

Neobične papuče ( a tek neobičnih cijena): http://www.etsy.com/shop/karmensega?ref=seller_info

13.04.2011.

Aprilski ugođaj

Napolju snijeg, u razredu mala kombinacija i novi aprilski veseli ugođaj učionice. Nadam se da će ova ideja inspirisati i druge.

aprilski ugodjaj
aprilski ugodjaj


11.04.2011.

Vikend

Danas sam "pronosala" svoju crazy patchwork recikliranu suknjicu. Ovo crazy patchvork mi zvuči kao moderno, pa ću slobodno prevesti na bosanski: džidžanska suknja sastavljena od krpica.

Zanimljiv mi je ovaj stari bosanski izraz "džidžati, nadžidžati". Ima lijepo značenje, a mi smo ga počeli koristiti u pogrdnom "džidžanskom (papanskom) obliku. Moja suknjica ni slučajno nije "papanska", a nije ni markirana što mi je posebno drago jer ne žudim za markiranim koje je napravljeno samo u svrhu zarade.

Prepravka tijesne lanene suknje proširene  komadom rukava stare  vezene lanene bluze. Porub opšiven pamučnom čipkom i suknja preko pantalona u mom stilu je gotova.
Volim ovaj stil i apsolutno me ne zanima da li je u trendu, Ovo je za mene najljepša moda. A džins mi je omiljen, Jakna se idealno slaže sa ovim starim vezom.


Tašnu davno započetu, nabrzinu sam jutros dovršila ručkom od traka majice koje su bile pripremljene za ogrlicu. Ispalo je zanmljivo i praktično.

08.04.2011.

Imali smo malu izložbu

Tek toliko da pokažemo raznovrsnost naših radova.

04.04.2011.

Kreativnost oko mene

Moja  škola ima više učenika nego prostora, pa jednom u sedmici ulazim u kabinet drugog razreda. Oduševila sam se načinom na koji je moja kolegica osvježila učionicu. Nikakvo mudro slovo, malo papira i puno mašte i martovsko osvježenje je bilo fantastično.
Želim podijeliti s vama ovu jednostavnu kreativnost. Ne znam koliko fotografija može prenijeti stvarnost, znam smo da je i mojim učenicima ugodnije raditi u ovakvom prostoru.
Slike njihovog ozbiljnog rada na času pripreme za pismenu vježbu. Ne držim klasične časove. Kretanje djece po učionici je dio tehnike "čitanja zidu".

pano osmijeh proljeća
Oplaneti se - recikliraj
<< 04/2011 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kreativnost je dio mene - reciklaza izazov

Follow Dzan's board My handiwork (Moji ručni radovi) on Pinterest. Follow Dzan's board minijature on Pinterest.
Zanimljivi raznovrsni sadrzaji


Tutorial

Kreativne stranice

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
453447

Powered by Blogger.ba